• Ditt anslutningsflyg är på väg att avgå! flygplatsens markpersonal berättade för mig med en lugn och avslappnad röst när mitt sinne var totalt kollapsat och försökte assimilera min komplicerade och oönskade situation. Varför? Varför jag? Om jag gjorde allt som skulle göras så är det inte mitt fel att det förra flyget blev fem timmar försenat och nu är det jag som ska fixa detta!
  • Spring, spring så kanske ni hinner med! Personalen avbröt och förde mig tillbaka till den galna flygplatsen, som på den tiden såg ut som en nyförstörd myrstack.

Ok, energiskt sa jag ”dags att springa”. Jag stoppade in kappan under min vänstra arm och tittade på min lilla men tunga handbagage som jag höll i min andra hand och började springa. Jag ville inte missa mitt flyg, jag ville inte vänta en hel dag på Miamis flygplats för att fortsätta min resa. Viljan att komma dit fick mig att springa, men jag insåg snabbt att skorna jag hade valt var ett dåligt val. Jag fortsatte att springa, även om jag kände att smärtan blev mer och mer intensiv. Jag fick snart reda på att Miamis flygplats är väldigt, väldigt stor, och att jag fortfarande hade en lång väg kvar att gå. Viljan att komma dit höll mig i rörelse, men mina lungor ropade efter mer luft för att kunna syresätta de ovana musklerna som försökte stå emot den fysiska påfrestning som min kropp utsattes för. 

Vad gör jag? Lyssnade jag på mina tankar säga mellan de upprörda och korta andetag av luft som jag tog. Jag kan inte motstå! Jag måste stanna, jag behöver vila, men om jag vilar missar jag flyget och jag vill inte stanna här!

Det är kanske en av frågorna du ställer dig just nu. Vad gör jag? Stannar jag eller fortsätter jag springa? Vad förlorar jag om jag inte hinner? Vad vinner jag om jag hinner? Vad är viktigare? Hur fortsätter min resa om jag missar det här flyget? Hur anpassar jag mitt liv till denna nya situation?

Varje gång man bestämmer sig för att ta en resa tar man också på sig de risker som själva resan medför. Även denna resa som kallas livet. Livet är fullt av sådana här situationer. Situationer som vi ibland inte vill eller inte väljer att leva utan att vi bara genom att leva riskerar att behöva gå igenom dem.
Hur många gånger hittar vi oss själva springande för att undvika missa flyget, men vi inser att vi saknar kraften att fortsätta eller att våra skor gör ont på vägen? Hur många gånger fortsätter vi att kämpa för att få något, men på vägen förlorar vi till exempel hälsa, familj eller tiden som aldrig kommer tillbaka? Vad förlorar vi om vi inte når dit? Och vad vinner vi om vi stannar?

Många gånger tror vi att en kristens liv måste levas fritt från motgångar, fritt från svåra situationer att lösa, men Jesus sa själv till sina lärjungar ”Detta har jag talat till er för att ni ska ha frid i mig. I världen kommer du att ha lidande; men tro mig, jag har erövrat världen.” Det är inget som händer dig just nu som du och Gud inte kan klara av tillsammans. Vad det än är. Sätt din blick på Jesus och låt Gud vägleda dig och visa dig vilken väg du ska ta och njut av den frid som bara Han kan ge dig även mitt i stormen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.